90 Bin Kişi İşe Başlayacak

  • 05 Nisan 2017
  • 1.311 kez görüntülendi.
90 Bin Kişi İşe Başlayacak

İstihdam seferberliğinin kapsamında, kamuya ait 3 statüde toplamda 90 bin personel alınarak büyük bir kitlenin çalışması sağlanacak. İlk önce 20 bin sözleşmeli öğretmenle MEB bulunuyor.

İstihdam Seferberliği Başladı

İstihdam Seferberliği ile çok hızlı bir şekilde alımların gerçekleştiği, 90 bin üstü kişiye iş kapısının açıldığı belirtildi. Kamu personeli olmak için 3 statüde yaklaşık olarak 90 bin personelin alımı yapılacak. Kamu kurumlarına ait Mart ayı itibariyle alımlar başlarken ilköğretim, lise, önlisans ve lisans mezunları, KPSS ve KPSS’siz şekilde eleman taleplerini görebiliyor. Bakanlıklar, kadro taleplerini Maliye’ye ileterek, personel alımlarının büyük bir bölümünde 4B statüsündeki sözleşmeli istihdam edilmek isteyen kişileri görmek istiyor.

Maliye, adalet, sağlık ve başta eğitim olmak üzere en acil ihtiyaçlar dikkate alındı ve personel alımlarında onay işlemleri başladı. Yıl sonuna kadar sürecek olan kamu personel alımlarında, eğitim, adalet ve emniyet başta geliyor. Devlet Personel Başkanlığı, ilk atamaları atama kontenjanında yayımladı. Geniş kapsamlı süren personel alımı Haziran’da yapılacak. Maliye’nin atama onayları ile beraber sözleşmeli alımlar da devam ediyor. Kurumlar ihtiyaç olan ve personel sayıları ise birçok bölümden oluşuyor.

İstihdam Seferberliğinde Rekor Alım

MEB, 20 bin üzerinde sözleşmeli öğretmen alımı dönemini başlattı. Ayrıca 80 bin daha öğretmen alınacağını belirtti. 500 engelli öğretmen ve ek atama ile 1300 üzerinde de öğretmenin atanacağı belirtildi.

Polis Akademisi Başkanlığı, yaptığı duyuruda 10 bin polis memuru aday alımı için duyuru yayınlarken, KPSS’den en az 60 puan zorunluluğu koydu. Başvuruların 14 Nisan’da sona ereceği belirtildi.

KYK’ya binin üzerinde memur alınacağı ve bu başvurularında 14 Nisan’da sona ereceği belirtildi.

Aile Bakanlığı’na 1500 danışma ve yönlendirme görevlisini alınacağı ilanı yayınlanırken, hakim – savcı, 24 bin erbaş ve er alınacağı, gelir idaresine 2 bin alım ile beraberinde gelen 12 bin 500 sağlık personeli ihtiyacı ile istihdam seferberliği hız kesmeden sürüyor.

Yazar: Hakan Yilmaz
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ