Adalet Bakanlığı Sınav Başvuruları Başladı

  • 07 Nisan 2017
  • 2.197 kez görüntülendi.
Adalet Bakanlığı Sınav Başvuruları Başladı

6 Nisan itibariyle, Adalet Bakanlığı sınavları başvuruları başladı. Gerekli olan başvuru şartları ve sınav ücretine kadar detaylar haberimizde…

ÖSYM’den duyurulan kılavuz ile birlikte Adalet Bakanlığı ile Adli Yargı Hakim ve Savcı adaylığına ait yazılı sınavla beraber Adli Yargı Hakim ve Savcı adaylığında sınav 3 Haziran 2017’de gerçekleşecek. Sınavın başvuru tarihi, 6 ve 13 Nisan olarak belirlendi.

ÖSYM’nin resmi internet sitesinden aday işlemleri her zamanki gibi yapılacak. Sınav başvuru işlemi, başvuru merkezinden yapılırken 5 TL ücret karşılığında işlem gerçekleştirilecek. ÖSYM’nin adresleri ve detaylı bilgileri, resmi internet sitesinde detaylı olarak yazmaktadır.

ÖSYM Resmi Sitesinde Kılavuz Yayınlandı

Sınav ücreti 165 ile 245 TL arasında değişirken, ÖSYM’nin ‘Ödemeler’ bölümünden ödenecek.

Sınav saati Adli Yargı’da 10:00’da, Adli Yargı Avukat sınavında ise 11:00’da başlayacak. ÖSYM geçtiğimiz YGS ve YDS’de olduğu gibi son 15 dakika kuralını devreye sokarak son 15 dakikada sınav merkezine gelen adayları sınava almayacak.

İnternet sitesinde yayınlanan sınav kılavuzuna göre Genel yetenek ve Genel kültür testi ile birlikte ortak alan bilgisi testi sınava giren adaylara ortak ve zorunlu derslerden oluşturuyor.

Birden fazla test uygulanan sınavda, sınav salonlarında sınav kitapçık dağıtımı ile toplanması esnasında ara olmayacaktır. Sınav evrakları, dağıtım ve toplanma işleminde sınav salonlarına girmek ya da çıkmak yasak olacaktır. Süreç süresinde salondan çıkmak ne olursa olsun gerçekleşirse, aday tekrardan sınava giremeyecektir.

Yazar: Hakan Yilmaz
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ