Ales Soru ve Cevapları Açıklanmıştır

  • 09 Mayıs 2017
  • 1.445 kez görüntülendi.
Ales Soru ve Cevapları Açıklanmıştır

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı İlkbahar Dönemi soruları ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından erişime açılmıştır.

7 Mayıs 2017 tarihinde yapılan 2017 Ales sınavına giren adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla sorular adayların erişimine açılmıştır. Adaylar ÖSYM’nin ‘ ais.osym.gov.tr ‘ adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak soruları ve cevapları görüntüleyebilecektir. Soruların tamamına ve cevaplarına  sadece 10 gün için erişilebilecektir.

Soruların yüzde 10 ‘luk kısmına ise ‘ www.osym.gov.tr/TR,13121/temel-soru-kitapcigi–10.html ‘ adresinden ulaşılabilmektedir.

2017 ALES Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM’nin belirttiği akademik takvime göre Ales sonuçlarının 8 Haziran 2017 tarihinde açıklanması beklenmektedir.

Sonbahar Dönemi Başvuruları

Ales Sonbahar Dönemi başvuruları 26 Eylül 2017 tarihinde alınmaya başlayıp, 4 Ekim 2017 tarihinde sona erecektir. Ales sonbahar dönemi sınavı 19 Kasım 2017 saat:10:00′ da başlayıp 180 dakika sürecektir. Sınav için belirlenen  başvuru ücreti 90 TL’dir. Belirtilen tarihler arasında başvuru yapamayan adaylar için belirlenen geç başvuru tarihi 18 Ekim 2017 tarihidir. Geç başvuru için adaylar bu tarihte başvuru ücretini yatıracaklardır. Bu tarihte yapılacak başvurular için başvuru ücreti 135 TL olarak ödenecektir ve geç başvuru yapan adaylar sınava Ankara’da girebilecektir.

Ales Ne İçin Gereklidir?

Yılda iki kez yapılan Ales sınavı;

  • Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,
  • lisansüstü eğitime giriş için,
  • yurtdışında lisansüstü eğitime gidecek adayların belirlenmesinde,
  • teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında kullanılmaktadır.

Sınav sonuçları açıklandığından itibaren ALES sınavı sonuçları üç yıl süre ile geçerli olmaktadır.

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ