Bursluluk Sınavı Detayları

  • 30 Mart 2017
  • 328 kez görüntülendi.
Bursluluk Sınavı Detayları

Birçok öğrencinin beklediği bursluluk sınavı başvurusu, eğitimleri boyunca maddi destek almak isteyen öğrencilere açılan yeni bir kapı olmak için, yardım eli uzatıyor. Velilerin üzerinde yükü azaltacak olan öğrenciler, MEB’in yapacağı sınavın başvurusu ne zaman?

8. Sınıf harici ortaokul, lise son harici lise düzeyi olan bursluluk sınavları 10 Haziran’da gerçekleşecek. 8. Sınıf düzeyi öğrenciler ise bu sınava 26-27 Nisan’da girecek.

Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı Ne Zaman Açıklanacak?

PYBS sınavlarının açıklanma tarihi olarak 18 Temmuz belirlendi. Bursluluk başvuruları MEB ya da E-okul sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvurular 20 Mart-14 Nisan aralığında alınacaktır.

Sınav başvurusu ile şartlar şu şekilde oluşuyor;

Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak, mevzuatta belirlenen kayıt ve kabul şartlarını yerine getirmek, ortaokullar, imam hatip orta okulları, özel eğitim ortaokulları ve lise son sınıf harici öğrenciler katılım sağlayabilir. Uzun süreli tedavi görülen sağlık raporlu şekilde belgelenenler hariç, bulundukları sınıfın tekrarını yapmamış olmak bu sınavda başlıca etkenlerdendir. Ailenin yıllık gelir toplamı 10.760 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Aile geliri tespitinde 2016 yılı esas alınacaktır.

Bu sınavın birçok gelir düzeyi düşük ailelere sağladığı fayda göz önüne alınarak her sene uygun koşullarda başarılı öğrencilere sunulduğu biliniyor. Bu sayede hem öğrenciler hem de aileleri rahat bir şekilde eğitimin etkilenmediği bir dönemden geçebiliyor. Bursluluk sınavı ile beraber öğrencilerin istihdam alması ve devamlı bu uygulamanın olması olumlu bir şekilde geri dönüş sağlıyor.

Yazar: Hakan Yilmaz
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ