Cumhuriyet Üniversitesi 2017 Formasyon Duyurusu Yayımlanmıştır

  • 27 Mayıs 2017
  • 4.336 kez görüntülendi.
Cumhuriyet Üniversitesi 2017 Formasyon Duyurusu Yayımlanmıştır

Cumhuriyet Üniversitesi 2017-2018 yaz dönemi pedagojik formasyon eğitimi programı için belirlenen başvuru şartlarını ve detaylarını paylaşmıştır.

Cumhuriyet Ãœniversitesi 2017 yaz döneminde açılması planlanan pedagojik formasyon eÄŸitimi programı için baÅŸvurular 27 Mayıs 2017 tarihi itibari ile baÅŸlayacaktır. BaÅŸvuruların alınacağı en son tarih 2 Haziran 2017 saat:17:00 olarak belirlenmiÅŸtir. BaÅŸvuru yapmak isteyen adaylar baÅŸvurularını online olarak ‘  egitim.cumhuriyet.edu.tr/formasyon.php ‘ adresinden yapabilecektir. BaÅŸvuruların alınmasının ardından 5-9 Haziran 2017 tarihleri arasında kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları yapılacaktır.

Yoğunlaştırılmış Program

Cumhuriyet Üniversitesi pedagojik formasyon eğitimi programı ilk döneminin 7 haftadan oluşacak yoğunlaştırılmış program şeklinde yürütülmesine karar verilmiştir. Yayımlanan akademik takvime göre formasyon eğitiminin ilk dönemi 3 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak ve 18 Ağustos 2017 tarihinde sona erecektir. Formasyon eğitimi programının ikinci dönemi ise güz dönemi ile başlayacak olup 14 hafta sürecektir. İkinci dönem için akademik takvim ilan edilmemiştir, daha sonra adaylara duyurulacaktır.

Başvuru Şartları

Cumhuriyet Ãœniversitesi tarafından yürütülecek olan pedagojik formasyon eÄŸitime programına 2017-2018 eÄŸitim-öğretim yılında 4.sınıf olabilecek durumda olan son sınıf öğrencileri ve diÄŸer üniversitelerin mezunları baÅŸvuru yapabilecektir. Belirlenen kontenjanın ( yaklaşık 800 kiÅŸi)  yüzde 75’i Cumhuriyet Ãœniversitesi öğrencilerine, yüzde 25’i ise diÄŸer üniversitelerin mezunlarına ayrılmıştır. BaÅŸvurulardaki sıralamalar 4’lük sistemdeki notlara göre yapılacaktır ve  baÅŸvuru yapan tüm adaylar 4’lük sistem üzerinden mezuniyet notunu belgelemek zorundadır. Adayların baÅŸvuru yapabilmeleri için genel not ortalamalarının 1.50’nin altında olmaması gerekmektedir.

Cumhuriyet Ãœniversitesi 2017 yaz döneminde açılacak formasyon programı için kontenjan açılan bölümler ve detaylı bilgiye ‘  egitim.cumhuriyet.edu.tr/fakulteduyurugoster.php?duyuruid=15260 ‘ adresinden ulaşılabilir.

Yazar: Demir
MOBÄ°L UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ