Doktorlara İyi Haber Geldi

  • 22 Mart 2017
  • 307 kez görüntülendi.
Doktorlara İyi Haber Geldi

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile doktorları sevindirecek bir karar çıktı.

Doktorlara Ek İş İmkanı Sağlandı

Özel Hastaneler Yönetmeliğinde yapılan değişiklik özel hastanelerde çalışan doktorları ilgilendiriyor. Artık özel hastane de çalışan bir doktor başka bir hastane de çalışarak kazanç sağlayabilecek. Yapılan değişiklik doğrultusunda özel hastanede görev yapan doktorlar mesai saatleri dışında başka özel hastanelerde veya tıp merkezlerinde sözleşmeyle çalışabilecekler.

Karar Hastaneleri De İlgilendiriyor

Yönetmelikte sadece doktorları değil, özel hastaneleri de ilgilendiren kararlar alındı. Yönetmeliğe göre özel hastaneler izin verilen ünite ve merkezlerini başka bir hastaneye devredebilecek. Özel hastaneler başka bir özel hastane yada tıp merkezi ile kadro değişimi yapabilecek.

Özel Hastaneler Birleşebilecek

Özel hastaneler başka özel hastaneler ya da tıp merkezleri ile birleşebilecek. Ancak bu durumda mevcut yatak kapasitelerini korumaları gerekiyor. Eğer kuruluşlar birleşip kadro sayısının otuzüçe çıkararlarsa, yatak kapasitesini 100′ tamamlayabilecekler. Yatak kapasitesi yüz ve üzeri olan özel hastaneler başka bir sağlık kuruluşu ile birleştiğinde ek olarak 16 uzman hekim almaları durumunda ek olarak elli yatak kapasitesine daha izin verilecek.

Yurtdışından Gelen Doktor Özel Hastanede Çalışabilecek

Yurtdışından gelen doktorların devlet hizmetinden muaf sayılabilmesi için üç yıl süre ile çalışmış olması gerekiyordu. Yurtdışından gelen doktor bu üç sene içerisinde her hangi bir özel hastane de kadro dışı çalışabilecek.

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ