Fırat Üniversitesi Formasyon Başvuruları Başlamıştır!

  • 03 Nisan 2017
  • 2.904 kez görüntülendi.
Fırat Üniversitesi Formasyon Başvuruları Başlamıştır!

Fırat Üniversitesi 2017 yaz dönemi için pedagojik formasyon programı başvuruları bugün itibari ile başlamıştır.

Fırat Üniversitesi Pedagojik formasyon programı ile ilgili duyuruyu geçen haftalarda yayımlamıştı. Başvurular 3 Nisan 2017 Pazartesi günü itibari ile başladı. Başvurmak isteyen adaylar için son başvuru tarihi olarak 7 Nisan 2017 tarihi belirlendi.

Programa Fırat Üniversitesi’nde şu anda 3. sınıf olup seneye 4. sınıf olacak öğrenciler, Fırat Üniversitesi mezunları ve diğer üniversitelerin mezunları başvuru yapabilecek.

Kontenjanın yüzde 75’i Fırat Üniversitesi şu andaki 3. sınıf öğrencilerine ve mezunlarına , geri kalan yüzde 25’lik kısmı ise diğer üniversitelerin mezunlarına (AÖF ve uzaktan eğitim yapan bölümler dahil)  ayrılmıştır.

Ön kayıtlar Şahsen Yapılacak

Başvuru yapmak isteyen adayların başvuru için istenen belgeler ile birlikte şahsen ya da vekalet ile başvuru yapması gerekecek. Posta ya da faks ile yapılan ön kayıt başvuruları kabul edilmeyecek.  Fırat Üniversitesi 3. sınıf öğrencilerinin başvuru için sadece belirtilen başvuru formunu doldurmaları yeterli olacak. Fırat Üniversitesi ve diğer üniversitelerin mezunları için gerekli başvuru belgeleri ise şu şekilde;  Onaylı Mezuniyet Belgesi ya da Diploma örneği, Onaylı Lisans Not Durum Belgesi (Trankript), Öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırdığı yıla ait ÖSYS Yerleştirme Belgesinin çıktısı.

Ön kayıt başvurularının alınmasının ardından 10 Nisan 2017 tarihinde kesin kayıt için hak kazananlar açıklanacak ve kayıt hakkı kazananlar 11-17 Nisan 2017 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler.

Dersler Hafta içi Olacak

3 Temmuz 2017 Pazartesi günü başlaması planlanan Pedagojik Formasyon Eğitimi dersleri Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde hafta içi yapılacak. Birinci dönem derslerinin bitiş tarihi ise 18 Ağustos 2017 olarak belirlendi. İkinci dönem için akademik takvim daha sonra ilan edilecek.

Başvuru yapmak isteyen adaylar daha detaylı bilgiye ‘www.firat.edu.tr/tr/duyurular ‘ adresinden ulaşabilir.

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ