GİB 2000 Personel Alımı Yapacak

  • 02 Nisan 2017
  • 1.416 kez görüntülendi.
GİB 2000 Personel Alımı Yapacak

Gelir İdaresi Başkanlığınca yapılan duyuru ile iki bin gelir uzman yardımcısı alınacağı açıklandı.

Türkiye’nin pek çok ilinde yapılacak alımlardan, en fazla alımın yapılacağı il 850 kiÅŸinin alınacağı Ä°stanbul oldu. Onu 150 kiÅŸi ile Ä°zmir takip ediyor. BaÅŸvuru yapan adaylar belirtilen illerden sadece birini seçebilme ÅŸansına sahip olacaklar. Adaylar sonrasında bu tercih ettikleri il ve ilçeyi deÄŸiÅŸtiremeyecekler.

Sınav Yapılacak

Gelir Uzman Yardımcılığı için baÅŸvuran adaylar sınava tabi tutulacak. Sınav öncesinde adaylar KPSS (A) P35 türünden puan türüne göre Ä°l bazında sıralanacak ve alınacak kiÅŸi sayısının 5 katı kadar aday sınava çağırılacak. Adayların gireceÄŸi yazılı sınav 14 Mayıs 2017 Pazar günü  saat: 10:00’da Ankara’da yapılacaktır. Sınav test ÅŸeklinde olacaktır. sınav 100 puan üzerinden deÄŸerlendirilecektir ve adayların sınavdan baÅŸarılı sayılabilmeleri için en az 70 almaları gerekmektedir. Sınavdan baÅŸarılı sayılan adaylar sözlü sınava çağırılacaktır. BaÅŸvuru yapan adaylar sınava girmeye hak kazanıp kazanmadıklarını ve sınav yerlerini sınavdan on gün önce e-devlet portalı üzerinden ya da gib.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.

BaÅŸvurular 10 Nisan’da BaÅŸlıyor

BaÅŸvuru yapmak isteyen adaylar baÅŸvurularını 10 Nisan 2017 tarihinden itibaren yapmaya baÅŸlayabilirler. BaÅŸvurular 28 Nisan 2017 saat:17:00’ye kadar devam edecektir. Adaylar baÅŸvurularını online olarak sinav.gib.gov.tr adresinden, gerekli baÅŸvuru formunu doldurarak yapabilirler.

Kimler BaÅŸvuru Yapabilir?

Başvuru yapabilmek için adayların hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği kabul edilen en az dört yıllık lisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Yazar: Demir
MOBÄ°L UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ