İşsizliğe Devlet El Koydu

  • 24 Mart 2017
  • 1.312 kez görüntülendi.
İşsizliğe Devlet El Koydu

Geçirdiğimiz son dönemlerde işsizler ordusu hızla artmaya başladı. İşverenin, masrafı ve çalışan kapasitesini kısması ile işsizlik her geçen gün artıyor. Ancak bu duruma devlet el koydu ve işsizliği engellemek için büyük bir adım attı. İŞKUR işbirliği ile yeni işe başlayacak personelin sağlık sigorta primleri ve asgari ücret maaşı devlet tarafından ödenecek.

           Bu durum işverenin de işine gelecek çünkü masrafsız bir şekilde personel çalıştıracak. Ancak bu konunun işveren ve işçi tarafından suistimal edilmemesi için belli başlı kurallar bulunuyor. Yeni işe başlayacak olan işçinin son üç ay sigorta primi ödenmemiş olması yani işsiz olması gerekiyor. Ayrıca alınacak personel ile anlaşılamaması durumunda, işverenin İŞKUR’dan ivedi bir şekilde başka personel talep etmesi ve bu iş gücü açığının bir yıl sürdürülmesi gerekiyor. Ayrıca zaman zaman denetime gelindiğinde o personelin, iş yerinde hali hazırda çalışması gerekiyor. Böylece çalışmadığı halde kendini bir şirkette çalışıyor olarak göstererek devletten haksız kazanç sağlamaya çalışan uyanık vatandaşların engellenmesi planlanıyor.  

           Bu yeni düzenlemenin işsizliğe bir nebze çare olması hedefleniyor. Ayrıca devlet sadece özel kurumlarda değil kendi bünyesinde de kamu personeli olarak büyük bir istihdam olanağı sağlayacak. Yirmi bin öğretmen ve yedi bin çarşı ve mahalle bekçisi alacak ayrıca 2017 senesi boyunca kamunun çeşitli alanlarına 50 bin civarı personel alacak. Sene sonuna kadar işsizlik oranında büyük bir düşüş bekleniyor.

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ