Kaplıca Masrafını Devlet Karşılıyor

  • 27 Mart 2017
  • 359 kez görüntülendi.
Kaplıca Masrafını Devlet Karşılıyor

Sosyal güvenlik kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre kaplıca tedavisine ihtiyaç duyan hastaların ve refakatçilerin masrafları devlet tarafından karşılanacak.

Türkiye’nin bir çok ilinde bulunan kaplıcalara her sene binlerce kişi tedavi amacıyla gidiyor. Hastalar bu masraflarını kendi olanakları dahilinde karşılıyorlardı. Ancak SGK tarafından yapılan açıklama ile kaplıca tedavileri eğer doktorlar tarafından önerilir ise, hastaların kaplıcalara gitmeleri için gereken yol parası, konaklama ücreti ve hastaya refakat eden kişinin giderleri devlet tarafından karşılanabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu masrafları karşılaması için hastaların SGK’nın belirlediği 242 kaplıca tesisinden birine gitmesi gerekiyor. Bu tesislerin dışındaki kaplıca tesislerinin ücretlerini SGK karşılamayacağını açıkladı. SGK’nın kaplıca masraflarını karşılamanın diğer bir şartı ise; doktor heyeti tarafından verilen raporda tedavi süresinin bildirilmiş olması. Ayrıca devlet tarafından belirtilen ücretler dışında herhangi ödeme yapılmayacaktır. Doktor heyetinden alınan raporun geçerli olabilmesi için 6 ay içerisinde bir kaplıcaya başvurmak gerekmektedir. Güncelik masraf ödemelerinde devlet memuru maaşları baz alınacaktır.

Bu olanak kaplıcalarda fizik tedavisi ihtiyacı duyan fakat olanakları olmayan  bir çok vatandaşa umut oldu. Vatandaşların doktorda muayene olmaları ve fizik tedavi ihtiyaçlarının olduğunu doktorlarının tarafından teşhis edilmesi yeterli olacaktır. Ayrıca işletme sahipleri de bu durumdan memnun. Sosyal Güvenlik Kurumu ile aralarında anlaşma yapan işletmeler de durumdan karlı çıkacak. İşletmelerin bu süreçteki beklentisi daha fazla hastayı kabul etmek ve böylelikle kazançlarını artırmaktır.

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ