KHK Yayımlandı, 416 Çalışan Görevine Geri Dönebilecek

  • 30 Mart 2017
  • 358 kez görüntülendi.
KHK Yayımlandı, 416 Çalışan Görevine Geri Dönebilecek

Yeni KHK yayımlandı. OHAL kapsamında kamu görevinden çıkarılan ve göreve iade edilenlerin listesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışanların görevden çıkarılma ve göreve dönme süresindeki zaman zarfında mağduriyetleri giderileceği belirtilirdi. 416 çalışan görevine dönerse, döndüğü tarihin ardından alamadığı ücretler maaşına yansıtılacak. Fakat çalışanların göreve dönmesi şart koşuluyor. Eğer göreve dönmezlerse, görevlerinden çekilmiş sayılacağı ekleniyor. Birçok kamu görevlisi artık rahat bir şekilde görevlerine dönebilecek. Rahat bir nefes almış olacak.

10 Gün İçinde Göreve Dönmeleri Gerekiyor

KHK’nın yayımlanması ile beraber görevine iade edilenlerin, 10 gün içinde göreve başlamaları lazım. Bu süre içerisinde göreve başlamayanlar, çekilmiş sayılacak.

Göreve başlayanların kamu görevinden çıkarıldıkları tarih ve başlama tarihi ile tüm sosyal ve mali hak mağduriyeti yaşanmadan ödenecek. Kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarına ilişkin herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Personellerin göreve iadesi, yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılan aylık derecelerine göre uygun pozisyon ve kadrolara atanma yapılacak.

Resmi Gazete’de Yayımlandı, İsim İsim Verildi

Olağanüstü Hal Kapsamında yayımlanan kararname, Resmi Gazete’de mükerrer sayısında yayımlandı ve yürürlüğe girdi. KHK ile daha önce çıkarılan 416 çalışan görevine dönebilecek. Birçok bakanlığın ve devlet kadrolarından çıkarılan kişinin olduğu liste, isim isim olarak verildi. Kamu çalışanların göreve iade listesi yayımlanmasının ardından birçok kişi sevince boğuldu. Göreve başlayanların mağduriyet yaşanmaması için verilen karar ise son derece sevindirici oldu.

Yazar: Hakan Yilmaz
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ