KPSS İle Yapılan Atamalar Artacak

  • 23 Mart 2017
  • 408 kez görüntülendi.
KPSS İle Yapılan Atamalar Artacak

Kamu personeli seçme sınavı  vasıtası ile her yıl binlerce üniversite ve lise mezunu lisans ve ortaöğretim kpss‘si diye ikiye ayırdığımız alanlardan kendisine uygun olana girip, yeterli puanı alıp memur olarak atanmaktadır. Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 Tarihinde gerçekleşen darbe teşebbüsü sonrasında kamuda pek çok kişi görevinden uzaklaştırıldı ve görevden alındı.

Bu sayı yaklaşık olarak fazladan 150.000 kişilik bir açık oluşmasına sebep oldu.

 

           15 Temmuz sonrasında gerçekleşen bu durum sonrasında 2017 Kpss’de olağanın çok üzerinde bir alım olacak. Yaklaşık olarak her bölümde ortalama yüzde 30 gibi bir orandan daha fazla memur alımı olacak. Bu en çokta hukuki alanda memur alımlarında görülecek.

 

           Özellikle avukat, Müsteşar, kaymakam, yönetici gibi alanlardan mezun olan kişilerin geçen senelere göre atanma oranları daha yüksek olarak görünüyor. Öğretmenlik alanında sınıf öğretmenliği ve imam hatip lisesi öğretmenlikleri başta olmak üzere matematik ve Türkçe öğretmenliğinde de inanılmaz bir açık meydana geldi. Yeni gelen sistem ile birlikte imamlarında kpss puanına ihtiyaç duyduğu bu ortamda imam adayları da görevden uzaklaştırılan imam sayılarının yüksek olmasından dolayı kpss atamaları bu sene daha düşün puanlarla gerçekleşecek. Emeklilik ve ölüm gibi sebeplerle de her yıl normal olan artışta eklendiğinde son zamanların en iyi kpss ile memur alım sayısına 2017 kpss ile ulaşılacağa benziyor bu seneden sonra bazı bölümlere öğrenci sayısı azaltılması kararı da alınması gündemde.

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ