KPSS Türkiye İkincisi Hakim Karşısında

  • 29 Mart 2017
  • 1.391 kez görüntülendi.
KPSS Türkiye İkincisi Hakim Karşısında

2010 yılında KPSS sınavında Türkiye ikincisi olan Muhammed Ali, FETÖ/PDY davası kapsamında Kocaeli’de hakim karşısına geçti.

“Bank Asya Hesabımın Örgütle Bir Alakası Yok”

Mahkeme heyetine savunmasını sunan Muhammet Ali, Bank Asya hesabını, kredi kartı açtığı için tercih ettiğini söyledi. Örgütle bir alakası olmadığı, hesabı 4 Nisan 2016’da kapattığını belirtti. 2014 ve 2015 Şubat ayında 30.000 TL’lik işlem ile beraber 2015’te 25.400 TL’lik işlemlerin yatırım olduğunu, düğünde takılan takıları bozarak araba alacağını söyledi. Borç parayla araba almaya gönlünün razı gelmediği ve teyzesinden borç verdiği parayı muhafaza etmek istediğini belirtti. 2015’te araba alıp sattığını ve aldığı parayı bankaya yatırıp dolara çevirdiğini söyleyen Muhammet Ali, çağrıdan haberi olmadığını belirtti.

“İlk Sınavdan 90 Almıştım”

İfadesine devam eden Muhammed Ali, girdiği ilk sınavdan 90 üzeri puan aldığını ve o sınavın iptal olduktan sonra çalışarak 99 aldığını belirtti. 2010 KPSS sonucunun ardından Kocaeli Başiskele’yi tercih ettiğini söyleyen Ali, tahliyesini talep etti. Muhammet Ali, tahliyesini talep etmesine karşın mahkemenin verdiği aranın sonrasında büyük bir şoka uğradı.

Sanık savunmasını sundu ve mahkeme heyeti 5 dakika ara verdi. 5 dakikalık aranın sonrasında mahkeme heyetinin vermiş olduğu karar, sanığın tutukluluk halinin devamı ve duruşma tarihini 22 Mayıs 2017’ye ertelemesi oldu. Diğer duruşmaya sanığın daha fazla kanıt sunması ile beraber tutukluluk halinin bitirilebileceği belirtiliyor.

Yazar: Hakan Yilmaz
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ