KPSS Ücretleri Değişecek

  • 14 Mart 2017
  • 1.999 kez görüntülendi.
KPSS Ücretleri Değişecek

2017 KPSS sınavının ücretlerinin yükseliği nedeniyle çok fazla tepki alan ÖSYM 2017 KPSS kılavuzunda yer alan ücretlerin tekrar değerlendirileceğini açıkladı.

ÖSYM’nin 2017 KPSS kılavuzunda belirtilen sınav ücretleri yüksekliği ile sınava girecek adaylardan büyük tepki topladı. Önceki senelerde alan sınavları için tek ücret alınıyordu. Ancak adaylar şu anda  her alan sınavı için ayrı ücret ödenmek zorunda.

2017 KPSS Sınavı Ücretleri 

2017 KPSS sınav ücretleri kılavuzda şu şekilde belirtilmiştir: Genel Yetenek-Genel Kültür 60 TL, Eğitim Bilimleri :60 TL, Kamu Yönetimi : 40 TL , Uluslararası İlişkiler :40 TL, İşletme :  40 TL, Muhasebe : 40 TL , Hukuk :  40 TL, İktisat : 40 TL, İstatistik :  40 TL, Maliye :  40,00 TL, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri : 40,00 TL. 

ÖSYM’den Açıklama Geldi

Sınav ücretlerindeki bu şikayetlere kayıtsız kalamayan ÖSYM resmi internet sitesinde konu ile ilgili olarak açıklamada bulundu. ÖSYM’nin yaptığı açıklamada, 2017 yılı KPSS alan sınav sisteminde iyileştirme yapıldığı ve artık adayların sadece kendi alanlarında kullanacakları sınava katılmaları sağlandığı belirtilmiştir.  Geçen senelerde iki oturum şeklinde yapılan KPSS alan sınavları bu sene Cumartesi ve Pazar olmak üzere dört oturumda yapılacaktır. Bu da sınav maliyetlerinin artmasına sebep olmuştur. Açıklama da bu maliyetin de sınav ücretlerine yansıtıldığı vurgulanmıştır. Bu doğrultu da ÖSYM sınav ücretlerini tekrar gözden geçirme kararı almıştır. 2017 KPSS ücretleri yeniden düzenlendikten sonra KPSS Alan Bilgisi başvuruları başlamadan 27 Mart 2017 tarihi öncesinde adaylara duyurulacaktır.

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ