Ödenmiş Primler İade Edilmeyecek

  • 16 Mart 2017
  • 840 kez görüntülendi.
Ödenmiş Primler İade Edilmeyecek

Genel Sağlık Sigortası prim ödemeleri sisteminde değişikliğe gidildi. Yeni uygulama ile borcu olanlara kolaylık sağlanacak.

Genel Sağlık Sigortası borcu olup da  1 Nisan 2017 tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvuru yapanların borçları 12 taksit şeklinde ödenebilecek.Bu tarihten itibaren Genel Sağlık Sigortasından yeni yararlanmaya başlayanlar için ise prim ödemesi asgari ücretin yüzde üçü kadar olacak. Bu da 53. 33 TL ediyor.

Genel Sağlık Sigortasının eski sisteminde kişiler yaptırdıkları gelir testi sonucuna göre kademeli prim ödemelerine maruz kalıyordu. Yeni sistemle gelir testi yaptırma işlemi iptal edildi. Artık kişilerin Bağkur, SSK gibi her hangi bir sağlık güvencesi bulunmuyor ise, 53,33 TL ödeyerek sisteme dahil olabilecek. Bu prim ödendiği takdirde bütün aile fertleri genel sağlık imkanlarından faydalanabilecek. Her bireyin ayrı ücret ödemesi gerekmeyecek.  Ayrıca prim oranı da yüzde 12’den yüzde 3 ‘e düşürüldü.

Geçmişe dönük Genel Sağlık Sigortası borcu olanların faizleri silinecek. Borçlar geçmişe yönelik olarak 53, 33 TL’den hesaplanacak ve borçlarda güncelleme yapılacak. İsteyenler borçlarını taksitlendirebilecek ya da peşin ödeme yapacak. Ancak 1 Nisan 2017 tarihinden önceki dönemi kapsayan  prim ödemeleri yapanların paraları iade edilmeyecek.

SSK tarafından kendisine bildirim yapılmasına rağmen gelir testine gitmeyen kişiler için de kolaylık sağlandı. Bu kişilerin de 31 Mart 2018 tarihine kadar başvurmaları halinde eğer aile içinde kişi başına düşen gelir asgari ücret tutarının üçte birinden daha az çıkarsa, bu kişilerin genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından ödenecek.

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ