Öğrenci ve Veliler Öğretmeni Değerlendirecek

  • 26 Mart 2017
  • 606 kez görüntülendi.
Öğrenci ve Veliler Öğretmeni Değerlendirecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen performansı değerlendirmesi ile alakalı olarak açıklamada bulundu.

Yılmaz, Sultangazi Belediyesi’nin Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezinde düzenlediÄŸi  “Sultangazi Okul Aile Birlikleri ve Halk EÄŸitim Merkezleri ve Okul Müdürleri BuluÅŸması” na katıldı. Burada yaptığı konuÅŸmasında gündemdeki konulara deÄŸindi.

Sayın İsmet Yılmaz, eğitimde verimin ve kalitenin önemini vurguladı ve önümüzdeki dönem içerisinde öğretmenler için performans değerlendirme uygulamasına geçileceğini ifade etti.

Öğrenciler Öğretmene Not Verecek

GeçtiÄŸimiz günlerde Milli EÄŸitim Bakanlığı’ nın öğretmen deÄŸerlendirmelerinde performanslarını ön planda tutacağını belirtmiÅŸtik.Özellikle Sayın Yılmaz, bu konunun üzerinde oldukça titizlikle açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Öğretmenlerin performans deÄŸerlendirmesi sürecinde öğrencilerin ve velilerin öğretmenlere not vereceÄŸini dile getiren Yılmaz, öğretmenlerin kendi aralarında birbirlerine de not vereceÄŸini belirtti. Sayın Yılmaz Ak Parti hükümetinin eÄŸitime verdiÄŸi önemi vurgulayarak, öğretmen deÄŸerlendirmesinde performans deÄŸerlendirme uygulamasının eÄŸitimde verimliliÄŸi artıracağını ifade etti.

Öğretmenlerin Tepkisi Nasıl Olacak?

Öğretmen performans değerlendirmesinde öğrencilerin ve velilerin öğretmene not verme konusunda öğretmenlerin nasıl bir tepki vereceği ve sonuçların nasıl olacağı merakla bekleniyor. Bazı öğretmenler bu durumu öğretmenlerin aklındaki soru işareti ise bu uygulamanın öğretmenlerin itibarını zedeleyip zedelemeyeceği. Bazı öğretmenler ise bu verilecek notların öğretmenin gerçek performansını yansıtıp yansıtmayacağı konusunda endişeli. Uygulamanın öğretmen performansını daha da artıracağını savunan öğretmenler de var.

Önümüzdeki dönem itibari ile uygulanacak bu sistem ile birlikte bu sorulara da yanıt bulunmuş olacak.

 

 

Yazar: Demir
MOBÄ°L UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ