Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi

  • 09 Nisan 2017
  • 512 kez görüntülendi.
Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi

Türkiye’de en çok ölümlerin yaÅŸandığı trafik kazaları için sürü ya da yayaların en az hataya indirilmesi için Malatya Belediyesi, öğrencilere uygulama ve teorik açıdan eÄŸitim saÄŸlıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen eğitim kapsamında oluşturulan komisyon ile beraber eğitim planı hazırlanmış ve Mart ayı ile beraberinde gelen eğitimler öğrencilere yönelik uygulamalı ve teorik olarak başlandığı duyuruldu.

2127 Öğrenciye Eğitim Verildi

Malatya BüyükÅŸehir Belediyesi, teorik ve uygulamalı açıdan öğrencilere trafik eÄŸitimi verdi. Emniyet Müdürlüğü’ne baÄŸlı olarak ve trafik polislerinin eÅŸliÄŸinde öğrencilere trafik iÅŸaretleri, kullanımı ve anlamı öğretildi. Ayriyeten yaya üst ve alt geçitleri kullanımı, bisiklet kullanımı, akülü araç ile sürüş eÄŸitimi verileceÄŸi belirtildi. Öğrenciler, okullarından ücretsiz olarak taşınmış olduÄŸu trafik eÄŸitim parkından 2017-17 eÄŸitim yılına kadar ortalama her gün 100 kiÅŸinin bu eÄŸitimden faydalanacağı belirtildi.

GeçtiÄŸimiz günlerde Milli EÄŸitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada birçok öğrenci için hazırlanan bu trafik eÄŸitimi poliçesinin tüm ülkeye yayılması için pilot ÅŸehirler seçildiÄŸi ve tüm ülke geneli eÄŸitimlerin gerçekleÅŸeceÄŸi belirtilmiÅŸti. Malatya’nın ardından Ä°stanbul ve diÄŸer ÅŸehirlere yayılacak olan bu eÄŸitim sürecini Milli EÄŸitim Bakanlığı’da yakından takip ediyor. Ayriyeten bu eÄŸitim sisteminin trafikte birçok ölümün önüne geçilmesi ve trafik kazalarının en aza indirgenmesi için yapıldığı belirtiliyor. Öğrencilerin gerçekleÅŸtireceÄŸi eÄŸitim ile trafik kurallarına uyum saÄŸlanması en çok beklenen kurallar arasında yerini alıyor.

Yazar: Hakan Yilmaz
MOBÄ°L UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ