ÖSYM’den YDS Adaylarına Uyarı Mesajı!

  • 01 Nisan 2017
  • 1.084 kez görüntülendi.
ÖSYM’den YDS Adaylarına Uyarı Mesajı!

Öğrenci Seçme, Ölçme ve Yerleştirme Merkezi, yarın yapılacak olan YDS sınavı için sınava girecek adaylara mesaj gönderdi.

2017 İlkbahar Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı 2 Nisan 2017 tarihinde binlerce adayın katılımıyla gerçekleştirilecek. Sabah saat 10’da başlayacak olan sınav üç saat (180 dakika) sürecek. Yarın yapılan olan sınav ile ilgili ÖSYM, sınava girecek adaylara hatırlatma mesajı gönderdi. ÖSYM’nin gönderdiği mesajda adaylara sınav saatinden 15 dakika önce sınav binalarına girişlerin kapatılacağı hatırlatıldı.

ÖSYM adayları 09:45’ten sonra sınav binasına alınmayacakları konusunda sınav kılavuzunda uyarmıştı. Ayrıca adaylar sınav giriş belgelerinin çıktılarını alırken de aynı uyarı ile karşılaştılar. En son olarak da ÖSYM adaylara sms ile uyarı da bulundu. Daha önceki sınavlarda yaşanan mağduriyetin yaşanmaması adına adayların en geç 09:45’te sınav binasının önünde olmaları gerekiyor.

Sınava Giriş İçin Gerekli Belgeler

Sınava girecek adayların yanlarında TC kimlik belgeleri (yeni kimlik kartları) ve internetten online olarak çıktılarını aldıkları sınav giriş belgeleri olacaktır. Bu belgeleri yanlarında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sonuçlar 20 Nisan’da

YArın yapılacak olan 2017 İlkbahar YDS sınavı sonuçları 20 Nisan 2017 tarihinde açıklanacaktır. Adaylara sonuçlar ile ilgili hiç bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yüz puan üzerinden değerlendirilen sınav sonuçlarını ‘ sonuc.osym.gov.tr’ adresinden Tc kimlik numaralarını ve aday şifrelerini girerek öğrenebileceklerdir.

2017 Sonbahar YDS sınavı için başvurular 26 Temmuz 2017-3 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. 2017 Sonbahar YDS sınavı ise 17 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ