Pedagojik Formasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • 14 Temmuz 2016
  • 90.147 kez görüntülendi.
Pedagojik Formasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Pedagojik Formasyon eğitimi,  öğretmen olabilmek için alınması gereken, sizin iyi bir eğitimci  olma yolunda atacağınız en önemli adımlardan birisidir. Üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerinin herhangi bir bölümünden mezun iseniz ve mezun olduktan sonra öğretmenlik yapmak istiyorsanız pedagojik formasyon eğitimini almak zorundasınız.

Herhangi bir Eğitim fakültesinde okumuşsanız bu dersleri almışsınızdır ve öğretmen olacak şekilde mezun olursunuz.

Fakat öğretmen yetiÅŸtiren bir yüksek öğretim kurumundan mezun iseniz size sonradan belli saatler dahilindeki ilave eÄŸitimlerle ‘Pedagojik Formasyon EÄŸitimi‘ almaları saÄŸlanmaktadır.
Herhangi bir lisans programından mezun iseniz ve diploma not ortalamanız 2.5 /4 ya da 65/100 ise bu eğitimi size verebilecek üniversitelere başvurarak pedagojik formasyon eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. Daha aşağı not ortalamalarını da sertifika verilmektedir. İlanlarda bu detaylar yazmaktadır.

formasyon-nedir

Pedagojik formasyon eğitimleri, yılın her dönemi olmaktadır.

Eğer yurt dışındaki bazı üniversitelerden mezun iseniz ve formasyon eğitimi almak istiyorsanız denklik belgenizi aldıktan sonra Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen kriterler ile bu programlara dahil edilirsiniz. Başvurularınızı yapabilirsiniz.

Formasyon Sertifika Ücretleri 2 bin TL civarındadır.

Formasyon Sertifika Ücretleri 2 bin TL civarındadır.

Türkiye’deki bütün üniversitelerde lisans programı vardır ve pedagojik formasyon eÄŸitimleri belli kontenjanlar dahilinde olmaktadır.Bu eÄŸitimi vermek isteyen üniversiteler Yükseköğretim Kuruluna istediÄŸi bölümleri talep ederek kontenjan sayılarını da belirleyerek baÅŸvururlar.

Her üniversiteye aynı sayıda kontenjan açmak mümkün olmadığı için başka üniversitelere de başvuru yapılabilir. YÖK onayı olan ve gerekli şartlar incelendikten sonra kabul edilen üniversitelerin her yıl kontenjan sayıları değişmektedir.

Program açılan her üniversite, kontenjanın bir kısmını kendi lisans öğrencilerine bir kısmını da  başka üniversitelerden mezun olan adaylara ayırmaktadır.

Pedagojik formasyon sertifika programları örgün, uzaktan ya da karma olabilir. Bu üniversitelerin altyapısı ve kendi tercihlerine bağlıdır.

Her üniversitede değişmekle birlikte ortalama 2 bin TL civarı ücretlendirme olmaktadır.

pedagojik formasyon4

Formasyon ilanları sene boyunca yayınlanmaktadır.

Pedagojik Formasyon eğitimleri üniversitelerin sadece eğitim öğretim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılmaktadır. Yeterli öğretim görevlisi olmayan üniversitelerde ve alanlarda program açılmamaktadır.
AÖF mezunları eğer bu bölümlerden birinden mezun ise başvuru hakkına sahiptirler.
Okullarda kadrolu öğretmen için atanmanız için ya da okullarda çeşitli nedenlerden dolayı açılan öğretmen açıkları için  sözleşmeli olarak çalışabilirsiniz.

Kadrolu ya da sözleşmeli öğretmen olmak için mutlaka pedagojik formasyonunuz olmalıdır.

Kadrolu ya da sözleşmeli öğretmen olmak için mutlaka pedagojik formasyonunuz olmalıdır.

Bu programlar için yaş sınırı yoktur. Çünkü, ülkemizde öğretmen olmak için herhangi bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Eğitim yolunda atılan adımlar size ve çevrenize olumlu olarak geri dönecektir.

Güncel pedagojik formasyon ilanlarını ve haberlerini sitemizden takip edebilir, android uygulamamızı indirip her an haberleri cebinize alabilirsiniz.

Yazar: Admin
MOBÄ°L UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 381 YORUM
  1. Tuğçe diyor ki:

    Merhaba. Ekonomi bölümü de formasyon alabiliyor mu

  2. kezban diyor ki:

    merhabal hocam benim bir sorunum var ben 2014 yılında formasyon eğitimi aldım fakat özel sebeplerden dolayı belgemi almaya gidemedim bu belgenin arşiv durumu olur mu ve dahası gecerlilik süresi var mı acaba hala alabilir miyim ? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

  3. Pınar diyor ki:

    Merhabalar ben 2 yıllık geleneksel el sanatları mezunuyum formasyon alabilir miyim?

  4. ilknur diyor ki:

    Merhaba hocam ben çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü lisans mezunuyum. Ben formasyon alabilirmiyim. Ç.E.E.İ bölümü için kalktı diyorlar

  5. Pınar demir diyor ki:

    Hocam sağlık yönetimi 4.sınıfyayım formasyon alabiliyor uyum alabiliyorsan öğretmen olarak calısabiliyormuyum? Teşekkürler

  6. akın diyor ki:

    Heykel bölümü mezunuyum plastik sanatlar olarak formasyon alıyorum.drama eğitiminde kullanabilirmiyim

  7. Ayse diyor ki:

    Merhaba ben çalışıyorum formasyonda staj zorunluluğu var mı gitmeden halledebiliyor muyum

    1. Seda diyor ki:

      Staj zorunlu .

  8. Betül diyor ki:

    Merhaba Hocam çeko için formasyon veriyor mu ?

  9. Ä°lknur diyor ki:

    Merhaba ben aöf sosyoloji ögrencısıyım 4 sınıfta formasyona alabilirmiyim yoksa mezun olmam mı gerekiyorum bırde formasyon almak için sınava girmem gerekiyor..

  10. Ayşegül diyor ki:

    Çalışma ekonomisinden formasyon alabilir miyiz

  11. Asuman diyor ki:

    Fizyoterapi mezunuyum. Formasyon alıp sağlık meslek lisesinde öğretmen olmak istiyorum. 2018 Lisans KPSS ye girdim (genel kültür -yetenek sınavına). Formasyon aldıktan sonra tekrar KPSS ye girmem gerekir mi? Meslek lisesi öğretmenliği için KPSS de alan sınavı var mı?

  12. Sosyal caliÅŸmaci diyor ki:

    Öncelikle merhabalar sosyal hizmet bölümü mezunu hangi alanda formasyon alabilir detaylı bilgi verirseniz çok memnun olurum

  13. seffa diyor ki:

    Merhaba uzaktan formasyon eğitimi veren üniversite var mı ? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    1. Demir Demir diyor ki:

      Bu sene içerisinde uzaktan eğitim veren olmadı malesef.

  14. Sevim diyor ki:

    Merhaba not ortalamam 2.5 altinda. Formasyon alabilir miyim tesekkur ederim.

  15. Muazzez diyor ki:

    Merhabalar ben çeko mezunuyum, hangi alanda öğretmenlik yapabilirim?

  16. Elvan diyor ki:

    Merhaba Pamukkale üniversitesi formasyon açacak mi bilgisi olan var mi??

  17. Ssonn diyor ki:

    Merhaba kamu yonetiminden formasyon almak istiyorum fakat bulundum sehirdeki uni kamu yon. Degil finans ve muhasebeden acmis alimi bu bolum icin basvuru yapabilirmiyim gecerliligi ne olur (yine netten bir kaç arkadas katilim az oldugu icin onlari finans sinifina dahil edildigini okudum)sizce boyle bir imkan varmi yoksa kendi bölümümuzun acilmasi sartmi.

  18. vvyf diyor ki:

    merhaba hukuk büro yönetimi ve sekreterliği 1.sınıf açık öğretm bölümü öğrencisiyim formasyon alabilirmiyim?

  19. EMÄ°NE diyor ki:

    İyi geceler dilerim, ben Hoca Ahmet Yassavi uluslararası turk kazak universite mezunuyum fen bölümünden, kimyagerim, şimdi TC vatandaşıyım, öğretmenlik yapmam için pedagojik formasyon gerekiyor mu? Ve denklik gerekiyor mu acaba? Şimdiden teşekkür ederim

  20. Miraç diyor ki:

    Merhabalar.. Ben Anadolu üniversitesi Türk Dili ve edebiyat bölümü mezunuyum.. Ben formasyon olmadan okullarda yada halk egtim merkezlerinde okuma yazma kursu acabiliryim

  21. Nuray Aslan diyor ki:

    Merhaba..
    Ben 2017 de Uludağ üniversitesinde giyim bölümünden formasyon kaydı yaptırdım fakat sağlık nedenlerinden ötürü dondurmak zorunda kaldım, meğersem 1 dönem dondurma hakkım varmış ben bunu bilmiyordum, bu nedenlede iki senedirde bölümümün açılıp açılmadığını formasyon haberden ve Uludağ üniversitesinden takip ediyordum bölüm açılıyor mu açılmıyor mu diye, meğersem bir kereye mahsus kaydımı yaptırdığım için diğer dönemler gelip dersleri vermem gerekiyormuş, ben bunu bilmediğim için derslere giremedim şu an kaydı silinecek öğrenciler arasında yer alıyormuşum, şu an formasyon kayıtları devam ettiği için bize bakamıyorlarmış yeni bir duyuru yayınlayacaklarmış oradan ders kaydı yapıp yapmayacağımızı takip edebilirmişim fakat ne duyurusu olduğunu öğrenemedim birde diyelim ki o duyuru yayınlandı ve benim kaydım silinmedi kaydımı yenileyebildim bu durumda giyim bölümü açılmamada gidio dersleri alabiliyor muyum?

BÄ°R YORUM YAZ