Pedagojik Formasyon Hakkında Sorular ve Cevapları

  • 14 Temmuz 2016
  • 84.487 kez görüntülendi.
Pedagojik Formasyon Hakkında Sorular ve Cevapları
Pedagojik Formasyon Hakkında daha önce bilgilendirme yazısı yazmıştık.(Pedagojik Formasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler)
Bu yazımızda, pedagojik formasyon konusunda aklınıza takılan sorulara cevaplar vermeye çalışacağız.
NOT: Sorularınızı aşağıdaki yorum bölümünden iletebilirsiniz. Cevaplandırılıp e-postanıza bilgi iletilecektir.
Pedagojik formasyon programları hakkında kafamıza takılan bir çok soru vardır ve bilinmesi gereken cevaplarla daha iyi adımlar atabiliriz.

Pedagojik formasyon programları hangi alanlarda açılıyor?

Üniversitelerin fen edebiyat fakültelerinin herhangi bir bölümünden mezunsanız ve mezun olduktan sonra öğretmen olarak görev almak isteyen öğrencilerin alması gereken bir eğitimdir.Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği bölümlerde açılmaktadır.
Pedagojik formasyon programlarına kimler başvurabilir?
Pedagojik formasyon programlarına lisans programları dahilinde mezun olanlar  başvurabilir. Hala öğrenimine devam eden öğrenciler ilanların şartlarına göre başvurabilirler. Üniversitelerin kontenjan sayıları belirlendiğinde mezun durumunda olan öğrenciler programa başvuru yapabilirler.
Açık Öğretim Fakültesi mezunları pedagojik formasyon programlarına başvurabilirler mi?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı kararnameye göre belirlenmiş lisans programlarında adı geçen bölümler bu eğitime dahil olabiliyorlar.
Uzaktan eğitim ile pedagojik formasyon nasıl alınır?
Üniversiteler formasyon programıyla alakalı başvuruları açarlar ve adaylar bu tarihler içinde başvurularını yaparlar. Daha sonra üniversitenin formasyon programı ekibi gerekli değerlendirmeleri yapar ve üniversitenin web sayfasında duyururlar. Hem yüz yüze eğitim hemde uzaktan eğitim veren üniversiteler bu yönetmeliğe göre hareket  ederler.
Uzaktan eğitim ile pedagojik formasyon eğitimi süresi ne kadardır?
Uzaktan eğitim ile pedagojik formasyon programları  için süre üniversiteler arasında değişim göstermektedir. Genelde 3-6-8 ay arasında geçmektedir.
Uzaktan eğitim ve pedagojik formasyon eğitimi dersleri hangileridir?
 İki dönem alınan derslerin içinde ;
* Eğitim bilimlerine giriş
* Öğretim ilke ve yöntemleri
* Eğitimde ölçme ve değerlendirme
* Eğitim psikolojisi
* Sınıf yönetimi
* Seçmeli dersler 1/2
* Özel öğretim yöntemleri
* Öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı
* Öğretmenlik uygulaması
Yurt dışında eğitimini tamamlamış öğrenciler pedagojik eğitim programlarına başvuru yapabiliyor mu ?
Yurt dışında herhangi bir üniversiteden mezun olan öğrencilerimiz ülkemizde denkliklerini Yükseköğretim tarafından onaylattıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı çizelgedeki şartları yerine getirip başvurularını yapabilirler.
Mezun olan öğrenciler yada mezun durumundaki öğrenciler kendi üniversitelerinde pedagojik formasyon almak zorundamıdır?
Kendi üniversitesi dışında başka üniversitelerin açılan kontenjanlarından yararlanabilir ve başvurularınızı yapabilirsiniz. Üniversiteler kontenjanlarının bir kısmını kendi öğrencileri için bir kısmını da başka üniversitelerden başvuranlar için kullanmaktadır.
Pedagojik formasyon programlarına yerleştirmede ALES puanı kullanılmakta mı?
Hayır.
Pedagojik formasyon programları ücreti neye göre belirlenmektedir?
Üniversiteler pedagojik formasyon programlarının ücretlerini kendileri belirlemekteydi. Zamanla oluşan şikayetler sonucunda ücretler devlet ve vakıf üniversitelerinde eğitim fakültelerinin 2. öğretim ücretlerine endekslenerek öğrenim ücretlerinin en fazla iki katı olarak belirlenmiştir.
Önceden aldığım Muaf olduğum dersler için ücret iadesi alabilir miyim?
Hayır, ücret iadesi yapılmaz. Üniversiteler böyle durumlarda ödeme yapmazKayıt Dondurma imkânım var mı?
Hayır. Bu program bir sertifika programıdır, kayıt dondurulamaz

Sertifika almaya hak kazanmam için şart var mı?
Formasyon sertifikası almaya hak kazanmak için tüm dersleri almış ve başarılı olarak tamamlamış olmanız gerekmektedir.

Pedagojik formasyon başvurularında temel kriter nedir ?
4. sınıf öğrencileri için genel not ortalaması Mezun öğrenciler için diploma notu. Ayrıca aranan şartlar ilanlarda yazılır.

İlan zamanını ve formasyon dönemindeki başvuruları kaçırdığımız takdirde tekrardan yeniden formasyon başvuru yapılabilir mi ?
Üniversiteler  kontenjan dahilinde  başvuruları değerlendirerek yeniden başvuru açmayabilir. Ama bazı üniversiteler ise yeniden başvuru açabilirler . Bu durum üniversitenin kontenjan durumuna bağlıdır. Sitemizden formasyon ilanlarını takip etmeniz gerekmektedir.

KPSS sınavı olduğunda Pedagojik formasyon eğitimini yarıda mı bırakacağım   ?
Hayır sınava girebilirsiniz ve  eğitiminize de devam edebilirsiniz.  Sorun olmayacaktır.

Uzaktan eğitimle pedagojik formasyon eğitim süreci nasıl ?
İlk dönem  dersler uzaktan eğitimle olmakta ve sadece sınavlarına gidiyorsunuz. İkinci dönem ise yüz yüzedir. Eğitimi aldığınız şehre gitmeniz gerekiyor. İlana ve üniversiteye göre farklılık gösterebilmektedir.

Veremediğimiz derslerimiz olduğunda  dersten kaldığımızda Pedagojik Formasyon Eğitimi için tekrar bu dersleri nasıl alacağım ?
Dersleri tekrardan  alırsınız fakat siz kaç kredilik dersten kalmış iseniz parasını ödeyip devam edersiniz Kalan öğrenciler tekrar alabilmeleri için o üniversitenin yeniden açtığı kontenjana dahil edilmesi gerekir. Yani tekrar başvuru yapmayacaksınız yeni bir alım olduğu takdirde sizinle iletişime geçilecektir.

Pedagojik Formasyon Sertifika Programına kaydolduğum takdirde askerliğimi tecil ettirebilir miyim?
Pedagojik formasyon programına kayıtlı olmak askerlik tecil işlemleri için bir gerekçe oluşturmaz.

Üniversiteler duyurularını ve başvuruları  nereden takip edeceğiz ?
Formasyon ilanlarını sitemizden takip edebilirsiniz. Uygun zamanda başvurularınızı yapabilirsiniz.

Pedagojik formasyon dersleri aynı olmasına rağmen bölümlere göre kontenjan dağılımı neden farklı ?
Pedagojik formasyon eğitimi ikinci dönem staj derslerinden ve uygulamalı derslerden oluşacağı için bu konuda da bölümünüzü bilen bir öğretmen tarafından sunulduğu için bölümlere kontenjan dağılımı yapılıyor. Her üniversite, kapasitesine göre kontenjan ayırıyor ve açıyor.

Pedagojik Formasyon Sertifikam olmadan da atanabilir veya KPSS Genel Kültür Genel Yetenek,Eğitim Bilimleri, Alan sınavlarına girebilir miyim ?
Tabiki sınava girebilirsiniz. Fakat atamanız 2. öncelik olarak geçerlidir. Bu durumda  Eğitim Fakülteleri ve Pedagojik Formasyon Sertifikası olanlar birinci önceliktir. Kısacası atamanızın olması imkansıza yakındır.

Pedagojik formasyonu olmayan fen-edebiyat mezunları özel kurs veya dershanelerde görev alabilirler mi?
Tabiki Pedagojik formasyonu olmayan fen-edebiyat mezunları özel dershanelerde Uzman Öğretici adı altında görev yapabilmektedirler.  Ne zaman ki formasyon eğitimlerini tamamlarlar okullara  KPSS sınavı ile SÖZLEŞMELİ ve KADROLU öğretmen olarak atanabilirler.

Öğretmen atamalarında; eğitim fakülteleri Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Bölümlerinden mezun olanların, fen-edebiyat fakültelerinin aynı bölümünden mezun olup pedagojik formasyon alanlara göre bir önceliği var mıdır?
KPSS de alınan puan üstünlüğü her zaman önemlidir. Orta öğretim alan öğretmenliğine yapılacak atamalarda, eğitim fakültesi mezunları ile fen-edebiyat fakültesi çıkışlı olup Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Programını bitirmiş olanlar arasında herhangi bir öncelik farkı bulunmamaktadır.

Ekleme yapılacaktır…
Yazar: Admin
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1118 YORUM
  1. Ayşe diyor ki:

    Bu dökümana ben de ulaştım fakat biyomühendislik mezunu olarak formasyon alamıyorum gibi görünüyor çünkü adı bile geçmiyor çizelgelerde. Sizce bu durumda formasyon hakkı talep edebileceğimiz kurum hangisidir? Ya da bunun bir yolu var mıdır? Tekrar teşekkür ederim ilginiz için,

    1. Demir Demir diyor ki:

      MEB’e isteğinizi bildirebilirsiniz. Ama etkili olacağını sanmam.

  2. Aysun Demirer diyor ki:

    Merhaba aldığım formasyon eğitiminin npt oryalaması önemlimi

  3. Ebru diyor ki:

    Merhaba.. güzel sanatlar iç mimarlık mezunuyum bölümümü açan pek üniversite göremedim . İç mimarlık alanına yakın yan dal olarak alabılecegım bölümler ile ilgili bilginiz var mı acaba ? Yardımcı olursan sevinirim

  4. kara diyor ki:

    Hocam ben hemsirelikten formasyon almayi dusuniyorum artvin coruh universitesinden genel ortalamamin en az kac olmasi lazim formasyon alabilmem icin

    1. Demir Demir diyor ki:

      Genel de üniversiteler en az 2 ortalama istiyor.

  5. hemşire diyor ki:

    merhaba ben formasyon için başvuru yapmak istiyorum ama diploma notum 100 lük sistem de ve istanbul üniversitesinin 4 lük sistem tablosunda tam karşılığı yok nasıl yapmalıyım (diploma notum 100 üzerinden 83.83)

  6. nazlı diyor ki:

    Merhaba. Ben iletişim fakültesi halkla ilişkiler ve tanıtım son sınıf öğrencisiyim. pedagojik formasyon alarak medya okuryazarlığı dersinin zorunlu olması takdirinde öğretmen olabilme konusu gündemde. Benim sorum: formasyona ek olarak medya okuryazarlığı öğretmenliği için kpss ye de girmem zorunlu mu? yoksa sadece formasyon almam yeterli mi? cevaplarsanız çok sevinirim. teşekkürler.

    1. Demir Demir diyor ki:

      Sınava yine girmelisiniz.

  7. Halil diyor ki:

    Arkadaşlar kıbrıstaki üniversiteler formasyon ilanı vermiyor nedendir acaba???

  8. semra diyor ki:

    Merhabalar,
    İstanbul’da İstanbul Üniversitesi dışında bahar dönemi için formasyon açacak üniversiteler var mıdır? Bilgi verirseniz sevinirim, teşekkürler.

  9. Hatice diyor ki:

    Mrb ben son sınıfta yım aynı zamanda formasyon alıyorum okulum uzadı sadece formasyon belgesiyle okulumdan mezun olmadan ücretli öğretmenlik yapabilir miyim

    1. Demir Demir diyor ki:

      Ücretli öğretmenlik şartları ilçeden ilçeye değişebilmektedir. Bazı ilçeler sizin durumunuzu kabul etmektedir.

  10. kezban diyor ki:

    merhaba, ben okulöncesi öğretmenliği bölümünü bitirdim , şimdi çocuk gelişimi bölümünden formasyon alabilir miyim. Formasyonu aldığım zaman KPSS tercihlerinde çocuk gelişimi bölümlerini tercih etme hakkım var mı?

    1. Demir Demir diyor ki:

      Merhaba, TTK 80 sayılı kararda hangi bölümlerin hangi öğretmenlikleri yapabilecekleri belirtilmiştir. Oradan kontrol edebilirsiniz. http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_08/08032940_9_cizelgeveesaslar.pdf

  11. Ezgi diyor ki:

    Merhaba,ben formasyon egitiminin 1.dönemini bitirdim.2.dönemi seneye yine ayni universiteye basvurarak almak istiyorum.Ben simdi 2.donem harc parasini yatirmassam, seneye tekrar basvurdugumda 1. donem derslerini tekrar almak zorundamı kalirim?2.dönem derslerini başka bir üniversiteden alabilirmiyim?

  12. Gökçe diyor ki:

    Merhaba ben iktisat bölümü mezunuyum.Yalnız pedagojik formasyonu çok farklı bir alanda kullanmak isterim.Bu durumda iktisat bölümünden alan bir üniversiteden başvurup aldığım formasyonu başka bir alanda mı kullanmalıyım?Bilgi verebilir misiniz?

    1. Demir Demir diyor ki:

      http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_08/08032940_9_cizelgeveesaslar.pdf . Linkten hangi bölümlerin hangi öğretmenlikleri yapabileceğine bakabilirsiniz.

  13. Büşra diyor ki:

    Merhabalar. Birinci dönemden 4 zayıfı olup ikinci dönem formasyona devam edebiliyor miyiz ?

  14. demet caliskan diyor ki:

    Aof isletme mezunuyum ucretli ogretmenlik yapmak istiyorum formasyon nasil alabilirim yada formasyon almadan ogretmenlik apabilirmiyim

    1. Demir Demir diyor ki:

      ÜCretli öğretmenlik şartları ilçeden ilçeye değişmektedir. Bazı ilçeler formasyon şartı olmadan alım yapabiliyor.

  15. Tuğba diyor ki:

    Mrb formasyon kayıt yapacam geçici mezuniyet belgem var Aslı gibidir kaşeside var geçerlimidir.

  16. ebru diyor ki:

    ben hemşireyim uzaktan eğitim ile formasyon yapmak istiyorum ama sadece uzaktan eğitim ile böyle imkan varmı

    1. Demir Demir diyor ki:

      UZaktan eğitim ile formasyon veren programlarda, ilk dönem uzaktan ikinci dönem örgün oluyor.

  17. Emine diyor ki:

    selamun aleyküm ben Halkla ilişkiler bölümü öğretmenliği için formasyon aldım her sene sınava girebiliyorum ama aynı zamanda katipliğe çalışıyorum 2016 kpss de 60 aldım bu puanla katipliğe başvuramıyorum. 2017 de sınava gireceğim benim 2017 de girdiğim sınavın puanımı geçerli olacak hem genel kültür yetenek hem eğitim yoksa sadece eğitim puanım değişip genel kültür yetenek puanım 60 kalacak acil cevap kafam çok karışık

  18. kübra diyor ki:

    merhaba seneye formasyon kalkıcak diye bir duyum aldım doğrumudur

    1. Demir Demir diyor ki:

      Resmi olarak böyle bir çalışma yok şu an da. Bu tür söylemler çok uzun süredir devam ediyor. Ancak bunun ile ilgili bir girişim yok.

  19. Yağmur diyor ki:

    Merhaba 25 kredi nedir neye tekabül ediyor. Aciklama yaparmisınız. Çalıştigim kurum soruyor

  20. Tuba diyor ki:

    Ben mimarlık bölümü mezunuyum. Ayrıca açıköğretimden işletme bölümünü bitirdim. Talim ve terbiye kurulunun öğretmenlik alanlarına ilişkin esaslarını incelediğimde mimarlık bölümünün olmadığını gördüm. Pedagojik formasyona işletme bölümünden başvursam ve bitirsem, sonradan eğer ki mimarlık mezunları için öğretmenlik alanlarında yer verilir ise işletme bölümü için aldığım formasyonu kullanabilir miyim? İlginiz için teşekkür ederim şimdiden.

    1. Demir Demir diyor ki:

      Tabi ki kullanabilirsiniz.

  21. ayşe diyor ki:

    Çukurova Üniversitesi 2017 bahar dönemi için formasyon programı açacak mı? bilginiz var mı acaba.

    1. Demir Demir diyor ki:

      Bahar dönemi için program açılabilir. Ancak net bir bilgi verilmedi.

  22. Mehmet sagdic diyor ki:

    Merhaba. Uzaktan formasyon egitim veren universite listesini paylasabilir misiniz? Teşekkürler

    1. Demir Demir diyor ki:

      Uzaktan eğitim veren üniversiteleri sayısı bu sene önceki senelere göre epey azaldı. Anadolu Üniversitesi genelde uzaktan eğitimdir. Güz döneminde Karabük Üniversitesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi uzaktan eğitim programı açmıştı. Bahar dönemi için şu an da uzaktan eğitim veren bir üniversite yok malesef.

  23. Ela diyor ki:

    Devam zorunluluğu olmayan formasyon eğitimi var mı? Sınavlarına girilir staj uygulaması yapılır ama teorik derslere devam zorunluluğu olmayan üniverste var mı?

    1. Demir Demir diyor ki:

      Uzaktan eğitim ile formasyon programı olan üniversiteler oluyor. Bunlarda ilk dönem uzaktan ikinci dönem için staj uygulamasına katılmalısınız.

  24. Sibel diyor ki:

    Merhaba ben kamu yönetimi mezunuyum adalet alanında formasyon almak istiyorum şimdi adalet lisesinde ucretli ogretmenlik yapıyorum benim şu an çalışmam formasyon da staj yerine geçer mi

    1. Demir Demir diyor ki:

      1 yıl öğretmenlik yaptığınızı belgelendirdiğinizde stajdan muaf olabilirsiniz.

  25. Merve diyor ki:

    Diyetisyen olarak yiyecek içecek hızmetleri öğretmeni olma şansı nedir, diğer bölümlerin mezunlarından ihtiyaç karsilanamamasi halinde diyetisyen atanır deniyor. Diyetisyenlerin atanma şansı nedir bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

    1. Demir Demir diyor ki:

      Şansınız biraz düşük malesef. Hem bölüm olarak alım az yapılıyor, hem de dediğiniz gibi ikinci öncelikli olarak atanıyorsunuz.

  26. sirac diyor ki:

    Uzaktan arkeoloji bölümü için formasyon hangi üniversiteler veriyor ayrıca uşak Üniversitesi veriyor mu, saygılar

    1. Demir Demir diyor ki:

      Şu an için uzaktan eğitim veren aktif bir ilan yok malesef. Uşak Üniversitesi MEB’de öğretmenlik yapmaya esas olan bütün bölümler için kontenjan açtı. Eğer bölümünüz o liste de bulunuyorsa başvuru yapabilirsiniz. Linkten kontrol edebilirsiniz bölümünüzü http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_08/08032940_9_cizelgeveesaslar.pdf

  27. Ozlem diyor ki:

    Merhaba, reklamcilik bolumu mezunuyum hangi alanlarda basvuru yapabilirim

    1. Demir Demir diyor ki:

      Bölümünüz için hangi alanlarda başvuru yapabileceğinize linkten bakabilirsiniz. http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_08/08032940_9_cizelgeveesaslar.pdf

  28. Melis diyor ki:

    Tamamen uzaktan eğitimle formasyon almak mümkünmüdür ? Ve şuan harita mühendisliği bölümününe açılmış başvuru tarihi geçmemiş nereler var ?

    1. Demir Demir diyor ki:

      Tamamen uzaktan olmaz malesef. Şu anda Kastamonu Üniversitesine başvuru yapabilirsiniz. http://formasyonhaber.com/kastamonu-universitesi-2017-bahar-formasyon-duyurusu/

  29. Melis diyor ki:

    Harita mühendisliği bölümüne açılmış ankarada bi formasyon programı varmı acaba

    1. Demir Demir diyor ki:

      Şu an için Ankara’da aktif bir duyuru yok.

  30. isimsiz diyor ki:

    SU An Ataturk üni söf 5,dönem sosyoloji okuyorum formasyon basvuru yapabilir miyim ne zaman yapabilirim ve sartları nelerdir? TESEKKURLER

    1. Demir Demir diyor ki:

      Bazı üniversiteler 3. sınıf kabul edebiliyor. Ama bu çok nadir. En az son sınıf olmalısınız.

  31. Aslı ALTIN diyor ki:

    Bahar ya da yaz donemi icin uzaktan egitimle formasyon veren universiteler hangileri basvurmak istiyorum bilgi verir misiniz

    1. Demir Demir diyor ki:

      Uzaktan eğitim veren bahar dönemi için henüz yok malesef. Ancak Anadolu Üniversitesi bahar dönemi için açabilir.

  32. Seda Karasarı diyor ki:

    Merhabalar,
    Ben Ankara’da herhangi bir Üniversiteden pedagojik formasyon almak istiyorum. Ancak Güze dönemi başvurularını kaçırdım. Bu aylarda Ankara, Hacettepe ve Gazi Üniversiteleri tekrar ilan açıyorlar mı, açarlar mı?

    1. Demir Demir diyor ki:

      Açılabilir. Duyuruları takip edin.

  33. arzu diyor ki:

    Merhab ben şubatta formasyona baslicam psikoloji mezunuyum mayistaki sinava girdigimde tahmini atamasi eylulde olcak ama benim belge muhtemeln seneye subat gibi olcak benim atanma ihtimalim var mi ona gore basvurcam kpss ye

    1. Demir Demir diyor ki:

      Formasyon belgeniz olmadan atamanız yapılamaz.

  34. Mehmet Denizciler diyor ki:

    DERİ mühendisi ( LİSANS ) Mezunuyum . Petagojik formasyon programına başvuru yapabilir miyim ? listeye baktım. Deri teknolojisi bölümü vardı . Deri mühendisliği bölümü yoktu. Teşekkür ederim.

    1. Demir Demir diyor ki:

      Bölümünüz öğretmen atamalarına ilişkin TTk 80 sayılı karar da bulunmuyor. Dolayısıyla alamazsınız. Sizde linkten kontrol edebilirsiniz. https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_08/08032940_9_cizelgeveesaslar.pdf

  35. burak diyor ki:

    merhaba, birkaç sorum olacak:
    1) su anda uzaktan eğitimle formasyon veren üniversite var mı?
    2) uludağ üniversitesi formasyon programı açacak mı?
    3) derslere gitmeden, sadece sınavlara girerek formasyon alabileceğimiz bir üniversite var mı?

    şimdiden teşekkkürler.

    1. Demir Demir diyor ki:

      Şu an için bahar döneminde uzaktan eğitim ile formasyon veren bir üniversite yok malesef. Uludağ üniversitesi bahar dönemi için program açabilir. Duyuruları takip etmelisiniz. Uzaktan eğitim ile formasyon programında ilk dönem sadece sınavlara giriyorsunuz ancak ikinci dönem okula gitmeniz gerekiyor.

  36. esma diyor ki:

    Ytü formasyon hakkı kazandım ama malesef gidemiyorum gelecek dönem tekrar başvuru yapabilirmiyim? kayıt yaptırmadıgım için birşey olur mu?

    1. Demir Demir diyor ki:

      Hayır bir sorun olmaz. Yine başvurabilirsiniz.

  37. Emine diyor ki:

    merhaba ben Halkla ilişkiler bölümü öğretmenliği için formasyon aldım her sene sınava girebiliyorum ama aynı zamanda katipliğe çalışıyorum 2016 kpss de 60 aldım bu puanla katipliğe başvuramıyorum. 2017 de sınava gireceğim benim 2017 de girdiğim sınavın puanımı geçerli olacak hem genel kültür yetenek hem eğitim yoksa sadece eğitim puanım değişip genel kültür yetenek puanım 60 mı kalacak.

  38. Matematikci diyor ki:

    Matematik bölümünden formasyon alininca ne oluyo

    1. Demir Demir diyor ki:

      Şu alanlarda öğretmenlik yapabilirsiniz;
      Matematik
       Geometri
       Meslekî Matematik
       İlköğretim Matematik
       İstatistik
       Araştırma Teknikleri
       Araştırma Teknikleri ve İstatistik
       Matematik Uygulamaları

  39. barış diyor ki:

    merhaba ben şimdi karabük üniversitesin de formasyon alıyorum ve 1.dönemi bitirdim. fakat istanbulda oturduğum için git gel zor oluyor ve bende istanbulda herhangi bir üniversityeye başvurdum ve kayıt hakkı kazandım. kayıt yapabilir miyim diye soracaktım size çünkü sonuçta karabük üni. kayıtlı olduğum için bir soru çıkacak mı.

    1. Demir Demir diyor ki:

      Kayıt yaptırabilirsiniz. Ancak yine de sorun çıkmaması adına KArabük’deki kaydınızı sildirin.

  40. ebru diyor ki:

    Sosyoloji bölümünden bu sene mezun olacağım.Fakat psikoloji ve mantık kredim eksik kalıyor. Bu şartı aramayan üniversiteler var mı?

  41. Ayla diyor ki:

    Mrb bn sosyolojiden mezun oldum formasyonumu aldm suan cocuk gelişimi ogretmenlk okuyrm bu formasyonu cocuk gelişimi ogretmnligi için de kullanabilecek miyim yoksa tekrardan formasyon mu almam gerek?

    1. Demir Demir diyor ki:

      Tekrar formasyon almanıza gerek yok kullanabilirsiniz.

  42. Feride Ceyda elkaya diyor ki:

    GSF oyunculuk bölümü mezunuyum nereye başvura bilirim uzaktan eğitimi olan ya da İstanbul içi var mı?

    1. Demir Demir diyor ki:

      Şu anda yok malesef.

  43. Hatice diyor ki:

    Merhaba hemsireyim formasyon almayı düşünüyorum fakat biizm için boş yere alındığını söylüyorlar bi faydası olmuyormuş atama olmuyo diyorlar .Kararsız kaldım bi fikri olan var mı ??

  44. ömer diyor ki:

    mrh ben kamu yönetiminde formasyon aldım ayrıca beden eğitimi yüksek okulu spor yöeneticiliği bölümü okumaktayım beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum bir daha formasyon almama gerek varmı yoksa spor yöneticiliğinden formasyon almammı gerekir yoksa kamu yönetiminde aldığım formasyon u kullanabilirmiyim

    1. Demir Demir diyor ki:

      Tekrar formasyon almanıza gerek yok.

  45. arzu diyor ki:

    merhaba ben 3.sınıf turk dili ve edebıyatı ogrencısıyım.formasyon ne zaman alabilirim illa son sınıfta yada mezun oluncamı alabiliriz.

    1. Demir Demir diyor ki:

      Bazı üniversitelere kendi öğrencilerine 3. sınıfta verebiliyorlar

  46. Melis diyor ki:

    Yıldız teknik üniversitesi icin gerekli olan belgeler arasinda “onaylı lisans transkript aslı”nı istemektedir. Ancak ögrenci sayfamdan aldigim transkript gecersiz mi sayilir?

  47. Aybüke diyor ki:

    Geliş sırasına göre alım yapılması nasıl bir kayıt şekli oluyor? Önce yedek listesi açıklanması gerekmiyor muydu? not ortalaması daha iyi olan kisiler kayitlarini yaptiramazken düşük olan kişilerin kayıtlarının yapılmasi nasil adeletli bir alım şekli oluyor acaba

  48. ardasule diyor ki:

    YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ bölümü mezunları olarak FORMASYON ALMAK istiyoruz lütfen bu konuda sesimizi duyurmamıza yardımcı olabilir misin?
    Teşekkürler.

  49. arzu diyor ki:

    alttan dersi olan biri son sınıfta formasyon alabilir mi.

    1. Demir Demir diyor ki:

      Alabilirsiniz.

  50. Ayhan diyor ki:

    matematik mühendislerinin formasyon alma şansı varmı

    1. Demir Demir diyor ki:

      Hangi bölümlerin formasyon alıp öğretmenlik yapabileceği TTK 80 sayılı kararda belirtilmiştir. Konterol edebilirsiniz. http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_08/08032940_9_cizelgeveesaslar.pdf

BİR YORUM YAZ