Pedagojik Formasyon Nedir?eğitime Katkıları Nelerdir?

Erdal Satılmış

Yazarın şu ana kadar yazılmış 1 makalesi bulunuyor.
  • için yorumlar kapalı
  • 1 kez görüntülendi.
Pedagojik Formasyon Nedir?eğitime Katkıları Nelerdir?

Öğretmen olmak isteyen bir kimse ilgili olduğu bölümün üniversitesinden mezun olmalıdır ve kpss oturumlarına girerek geçerli bir puan almalıdır. Bu iki şartı tamamlayan kimseler için öğretmen olma yolunda tek bir adım kalmıştır da pedagojik formasyon eğitimi almaktır. Bu pedagojik formasyon, bir öğretmen adayının öğrencilerine dersi nasıl anlatabileceğine dair kendini geliştirmesini ve teknikler öğrenmesini sağlayan bir sistemdir. Bazı üniversiteler eğitim fakültesi olduğu için formasyonu mezun olan öğrencilerine direk tanımaktadır. Bazı üniversiteler ise bu hakkı vermemiştir nedenle bu üniversitelerden mezun olan öğrenciler bir eğitim fakültesine başvurarak formasyon belgesini almaktadır.

Peki bu formasyon eğitimini almak neden bu kadar önemlidir? Şimdi bunu açıklayacağım.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Almanın Öğretmene Katkısı

Bu eğitimi almış öğretmen adayları öncelikle mesleğinin kutsal bir vazife olduğu bilincini kazanmaktadır ve öğrencileri arasında ayrım yapmaksızın her birine değer vermesi gerektiğinin eğitimini almaktadır. Bu sayede verdiği eğitimin kalitesini artırmaktadır. Ayrıca pedagojik formasyon derslerinden aldığı eğitimle öğretmenlik mesleğine dair pek çok bilgi öğrenmektedir. Sınavları nasıl hazırlayacağının bilgisi, ders anlatım teknikleri bilgisi ve öğrenciyle olan iletişiminin nasıl sağlıklı olabileceğinin bilgisi bunlardan bazılarıdır. Bunların yanı sıra okul ve veliyle olan ilişkilerin nasıl ilerlemesi gerektiği bilgisini, rehberlik hizmetlerinin nasıl olması gerektiğinin bilgisini de bu eğitim sayesinde kazanılabilmektedir. Sorumluluklarını bilen öğretmenlerin eğitime verilen en büyük katkı olduğu unutulmamalıdır. Bu öğretmenler sayesinde geleceği parlak öğrenciler yetişecektir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğretmenin Öğrenciye Katkısı

Bu eğitimi almış bir öğretmen “öğrenciye görelik” ilkesine uygun davranacağından her öğrencinin algı düzeyine göre eğitim verecektir. Bu da öğrenciler arasında eşitlik sağlayacak ve hiçbir öğrencinin geride kalmamasına katkıda bulunacaktır. Ayrıca pedagojik formasyon eğitimi sayesinde farklı teknikler öğrenen öğretmenler dersi anlatırken bu teknikleri kullanacaklardır. Bu da öğrenciler için dersi daha ilgi çekici hale getireceğinden algılamaları kolaylaşacaktır. Bunun yanı sıra öğrencilerini yakinen tanımaya özen gösterecek olan bu öğretmenler sayesinde her çocuğun yaşantısı hakkında fikir sahibi olunacaktır ve bu öğrencilere en uygun şekilde yaklaşım sağlanacaktır. Öğretmen veli ilişkilerine özen gösterecek olan bu öğretmenler gelişim psikolojisini dikkate alacağından hayatlarının en önemli dönemlerinden geçen bu öğrencilerin çeşitli sıkıntılarına daha kolay ve etkili çözümler bulunmasını sağlayacaktır.

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Said diyor ki:

    Harran üniversitesinde kontenjan sınırı olmaması yada ortalama kriteri olmaması çok tuhaf değil mi

BİR YORUM YAZ