Sağlık Bakanlığına 3890 Kişi Alınacak

  • 24 Şubat 2017
  • 2.301 kez görüntülendi.
Sağlık Bakanlığına 3890 Kişi Alınacak

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 3890 sözleşmeli personel alınacak.

Adaylar tercihlerini 2-9 Mart 2017 tarihleri arasında internet üzerinden yapabilecekler. Sözleşmeli sağlık personeli için tercihlerinin bulunduğu KPSS-2017/3 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlanacaktır. Perfüzyonist pozisyonunda tercih yapmak isteyen adaylar tercih işlemlerinden önce yani 2 Mart 2017 tarihinden önce mutlaka Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmalılar. 

Personel alımları ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeylerinde olacak. Yerleştirmeler ÖSYM yerleştirme merkezi tarafından yapılacak.  Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim – Ön Lisans sınav sonuçları dikkate alınacak.

Devlet Personel Başkanlığının duyurularına göre daha önceden başvuru yapanların tekrar başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Bu alımlar dahilinde Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin 3 ve 4 üncü fıkralarında  yer alan hükümlerin uygulanacaktır. Buna göre bu şekilde sözleşmeli olarak  çalıştırılanlar hizmet sözleşmesine aykırı hareket ettikleri takdirde kurumlarca sözleşme feshedilebilir ya da kişinin sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde kişi fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmediği sürece kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışamaz.

Adaylar tercihlerini 9 Mart 2017 23:59’a kadar yapabileceklerdir. Tercihler ÖYSM’nin internet sitesi üzerinden TC. kimlik numarası ve şifre girilerek yapılabilecektir.

 

 

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ