Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Yerleri Açıklandı

  • 28 Mart 2017
  • 1.169 kez görüntülendi.
Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Yerleri Açıklandı

20 bin öğretmen alımı için yapılacak olan mülakat sınavına girecek adayların mülakat yerleri açıklanmıştır.

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için 20 bin öğretmenin alınacağı duyurusu yapılmıştı ve sözleşmeli öğretmenlik başvuruları 15-21 Mart 2017 tarihleri arasında alındı.

Mülakat Yerleri Gecikmeli Açıklandı

Sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruların alınmasının ardından mülakat yerlerinin duyurulması için verilen tarih 28 Mart 2017 tarihiydi. Ancak mülakat yerlerinin açıklanmasında bir gün gecikme yaşandı. Bu gecikmenin ardından adayların sözlü sınav yerleri bugün itibari ile adayların erişimine açıldı. Adaylar mülakat sınavına girecekleri yerleri online olarak  ‘ ikgm.meb.gov.tr ‘ adresinden TC  kimlik numaralarını ve güvenlik kodunu girerek öğrenebilecekler.

Mülakatlarda Özgüven Önemli

Mülakat sınavlarında adayların iletişim becerisi ve özgüveni büyük önem taşıyacak. Adaylara ifade yetenekleri ortaya çıkaracak, bilimsel ve teknolojik gelişmelere olan duyarlılığını ölçecek, eğitimcilik niteliklerini ortaya çıkarabilecek sorular sorulacak.

Atamalar Haziran Ayında

Mülakat sınavı için alınacak öğretmen sayısının 3 katı kadar öğretmen adayı çağırılacak. Böylece mülakat sınavına 60 bin öğretmen adayı katılacak. Sınav sonuçlarının belli olmasının ardından Haziran ayında başarılı olan adayların atamaları yapılacak. Ataması yapılan ve görev almaya hak kazanan adaylar Eylül ayında yeni dönem ile birlikte ders başı yapacak.

Mülakatlar 3 Nisan’da Başlıyor!

Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına girmeyecek öğretmen adayları için sözlü sınav tarihleri 3-7 Nisan 2017 tarihleri olarak belirlendi. Öğretmenlik alan bilgisi sınavına girecek öğretmen adayları ise 24 Nisan 2017-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında sözlü sınavlara katılacaklardır.

 

 

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ