YDS Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

  • 22 Mart 2017
  • 960 kez görüntülendi.
YDS Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

8-16 Şubat 2017 tarihinde başvuruları alınan 2017 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2017 YDS İlkbahar Dönemi) İlk bahar dönemi için sınav giriş yerlerini belli olduğu sınav giriş belgeleri erişime açılmıştır.

2017 YDS sınavına girecek adaylar sınava girecekleri bina / salon yer bilgisini  ÖSYM’nin ‘ais.osym.gov.tr’ adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek öğrenebileceklerdir. 2017 YDS sınavı 2 Nisan 2017 tarihinde saat:10:00’da yapılacaktır. Sınav 180 dakika sürecek olup saat:13:00’da sona erecektir.

2017 YDS sınavı Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacaktır. Sınav çoktan seçmeli 80 sorudan oluşacaktır. Sınavda bu belirtilen diller ile ilgili sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları sorulacaktır. Çeviriler belirtilen yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri şeklinde olacaktır. ÇEviri metinleri 200 kelimeden oluşacaktır. Sınavda sözlük ve sözlük benzeri hiç bir araç kullanılamayacaktır.

Sınav giriş belgeleri adaylara posta yolu ile gönderilmeyecektir. Adaylar belgelerini internet üzerinden edinecektir. Sınava girecek adaylar sınava giderken yanlarında sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/ kimlikleri mutlaka bulunmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri için adayların sınava girecekleri binaya en az 1 saat öncesinden gelmeleri yararlarına olacaktır. Sınav saatinden 15 dakika öncesinde adayların binaya giriş işlemleri tamamlanacaktır. Bu nedenle adayların mağduriyet yaşamaması adına erken gelmeleri gerekmektedir. Saat:09:45’ten sonra sınav binalarına aday girişi yapılamayacaktır. Bu konuda 2017 YDS sınavına girecek adayların hassas davranmaları önem taşımaktadır.

 

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ