YGS Güncelleme Ekranı Erişime Açılıyor

  • 16 Mart 2017
  • 981 kez görüntülendi.
YGS Güncelleme Ekranı Erişime Açılıyor

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamada, YGS ve LYS adaylarının eğitim bilgilerinin güncellemesi için sistemin erişime açılacağını belirtti.

2017 YGS ve LYS sınavına girecek e-okuldan eğitim bilgileri gelmeyen adayların eğitim bilgilerinin güncelleme, düzeltme ve doğrulama işemlerinin tamamlanabilmesi amacıyla Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi 17 Mart 2017 Cuma tarihinden itibaren kullanıma açılacaktır.

Bireysel Başvurular Kabul Edilmeyecek

Eğitim bilgilerinin güncellemesi talebi ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne adayların şahsen başvuruları ya da ortaöğretim kurumları aracılığıyla olan başvuruları kabul edilmeyecektir.

ÖSYM konu ile ilgili olarak Okul Müdürlüklerini de uyardı. Kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okul müdürlükleri gerekli bilgileri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin 444 67 96 numaralı çağrı merkezini arayarak edinebilecekler.

Sonuçların Açıklanma Tarihi Belli Oldu

ÖSYM YGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili tarih verdi. Adaylar YGS sınav sonuçlarını 28 Mart 2017 tarihinde kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak  sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler. Sınav sonuçları adaylara posta yolu ile gönderilmeyecektir.

LYS Başvuruları Ne Zaman ?

YGS sınavının ardından adaylar büyük heyecanla LYS sınavına odaklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme MErkezi tarafından ilan edilen sınav takvimine göre, LYS sınavı için başvurular 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak. LYS sınavı Türkiye’nin 81 il merkezinde  ve Lefkoşa’da yapılacak. Haziran ayı içerisinde  yapılacak olan LYS sınavı farklı zamanlarda beş oturum şeklinde olacak. LYS sınav sonuçlarının da 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanması bekleniyor.

 

 

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ