Yunanistan ve Belçika Bursu Başvuruları Devam Ediyor

  • 20 Mart 2017
  • 427 kez görüntülendi.
Yunanistan ve Belçika Bursu Başvuruları Devam Ediyor

Yabancı Hükümet burslarından Yunanistan ve Belçika için burs başvuruları hala devam etmektedir.

Yabancı Hükümet bursları Türk vatandaşlara araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında verilen burslardır. Bu bursların içeriğinde eğitim, sağlık, konaklama ve aylık burs ücretini kapsar. Başvuran adaylar yol, vize, sigorta gibi masraflarını kendileri karşılarlar. Burs kazanmaya hak kazananlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan mülakat yolu ile seçilmektedir. Yine de burs kazanımıyla ilgili en son karar ilgili ülkeye aittir.

Burs Şartları Nelerdir?

Dil bursları için başvuracak adayların en az 4. sınıfta olmaları gerekmektedir. TOEFL,KPDS, ÜDS gibi sınavlardan en az 50 ya da buna eşdeğer bir puan almış olmalılardır. Bir eğitim-öğretim yılında bir aday en fazla iki ülke için başvuru yapabilir. Herhangi bir ülkenin bursunu kazanan aday bir başka başvuru yapabilmek için en az 2 sene beklemelidir. 2 sene sonra tekrar başka bir bursa başvuru yapabilir. Bir dönemde 2 bursa başvurduğu halde mülakatlara gelmeyen burs adayı başka bir bursa o dönem içerisinde başvuru yapamazlar.

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını başvuru süresi içerisinde internet üzerinden yapılabilir. Sözlü mülakatlar belirlenen komisyon tarafından Türkçe ve Yabancı Dil olarak yapılacaktır. Adaylar mülakatlara girdikten sonra sonuçlarını yirmi beş gün içerisinde abdigm.meb.gov.tr/student/default.aspx adresinden TC kimlik numaraları ile giriş yaptıktan sonra öğrenebilirler.

Yunanistan Bursu 3 araştırma bursu ve 3 yunanca dil bursu olarak verilecektir. Başvurular 17 Mart 2017- 11 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Belçika Bursu 4 Fransızca bursu olarak verilecektir. Son başvuru tarihi 23 Mart 2017’dir.

Başvurular abdigm.meb.gov.tr/www/yabanci-hukumet-burslari-2013-2014/icerik/237 adresinden yapılabilir.

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ