İSG Başvuruları Başlamıştır

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi arafından yayımlanan duyuru ile 2017 İş Güvenliği Uzmanlığı sınavı için başvurular başlamış olup sınav kılavuzu ilan edilmiştir.
2017 İş Güvenliği Uzmanlığı 1. dönem sınavı için başvurular 21 Mart 2017 tarihinde başlamıştır ve 29 Mart 2017 tarihinde sona erecektir. Başvurular ‘ ais.osym.gov.tr’ adresinden yapılabilir. İSG birinci dönem sınavı 29 Nisan 2017 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacaktır. İkinci dönem sınavı ise aynı illerde 16 Aralık 2017 tarihinde yapılacaktır.
Sınav saat 10:00’da başlayacaktır ve 75 dakika sürecektir. Bütün sınavlarda olduğu gibi İSG sınavlarında da sınava girecek olan adayların sınav binasına girişleri sınav saatinden 15 dakika öncesinde tamamlanacaktır. Bu nedenle adaylar bu konuda dikkatli olmalıdır.
Sınav Ücreti 165 TL
İş Güvenliği Uzmanlığı sınavı için adaylar sınav başvuru yaptıktan sonra sınav ücreti olan 165 TL’yi bankaya yatıracaklardır. Sınav ücretini yatırmayan adaylar için sınav giriş belgesi düzenlenmeyecektir. İSG sınavına girecek adaylar sınav ücretlerini 1. Dönem Sınavı için 21-30 Mart 2017 tarihleri arasında, 2. Dönem Sınavı için 1-10 Kasım 2017 tarihleri arasında yatırmalılardır. Bu süreyi geçirdiklerinde sınava girme şansını kaybedeceklerdir.
Sınava gelirken adaylar yanlarında sınav giriş belgelerini bulundurmalılardır. Sınav giriş belgesi adreslere gönderilmeyecektir. Adaylar sınav giriş belgesine internet üzerinden ulaşacaklardır. Sınav giriş belgesi ile birlikte adayların yanında nüfus cüzdanı /kimlik belgesi de bulunmalıdır. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından verilecektir. Adaylar sadece yanlarında pet şişe içerisinde su getirebilirler.