PTT 1750 Personel Alımı Yapacak

  • 18 Nisan 2017
  • 3.531 kez görüntülendi.
PTT 1750 Personel Alımı Yapacak

PTT A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile 1113 Gişe ve Büro Görevlisi, 637 de Dağıtıcı alımı yapılacağı ilan edildi.

PTT’in yaptığı ilana başvuru yapmak isteyen adayların 2016 KPSS sınavına girmiş olmaları gerekiyor. Başvurular 18-23 Nisan 2017 tarihleri arasında online olarak ‘ www.ptt.gov.tr ‘ ve ‘ ik.ptt.gov.tr ‘ adresinden yapılabilecek. Adayların en fazla 25 tercih hakkı olacaktır. Başvuran adaylar KPSS puan üstünlüğüne göre sözlü sınava çağırılacaktır. Alınacak personel sayısının dört katı kadar kişi sözlü sınava kabul edilecektir. Adayların sınav notu KPSS notu ve sözlü sınav notunun ortalamasından oluşacak.

Başvuru Şartları Neler?

Gişe ve Büro Görevlisi olarak başvuru yapacak adayların en az dört yıllık eğitim veren Yükseköğretim kurumunun belirtilen bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Başvuracak adayların 2016 KPSS sınavından en az yetmiş almış olması şartı bulunmaktadır.

Dağıtıcı olarak başvuracak adaylardan iki yıllık eğitim veren bir yükseköğretim kurumunun belirtilen bölümlerinden mezun olması şartı aranmaktadır. Adayların en az B ve A2 sınıfı ehliyete sahip olamaları gerekmektedir. Adaylardan 2016 KPSS sınavından en az altmış almış olması istenmektedir.

Üç Sene Sonra Tayin Hakkı

Ataması yapılan adayların tayin isteminde bulunabilmeleri için atandıkları yerde en az üç yıllık görevlerini tamamlamaları gerekmektedir. Atandıktan sonra evlenenler altı aylık görev süresini tamamladıktan sonra eş durumu tayini isteyebilecektir. Atanma zamanında evli olanlar 3 yıl süre ile eş durumu tayini isteyemeyeceklerdir.

Başvuru yapacak adaylar detaylı bilgiye ‘ euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/yeni_PDF.aspx?c9a197d2-eadd-48c1-ba47-79f95d69d3b7 ‘ adresinden ulaşabilirler.

Yazar: Demir
MOBİL UYGULAMALARIMIZ
SORU CEVAP
Bir Soru Sor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ