Üniversiteye Girişte “Ortak Sınav” İsteniyor

MEB, TEOG’un düzenlenmiş olduğu ve ortak sınavlara 286.998 öğrenciyle beraber yapılan ankette katılımın %72’sinin, üniversiteye girişte de aynı “ortak sınav” şeklini istiyor. Derslere düzenli olarak çalışmanın, ortak sınavlarda başarı için yeterliliğinin görüşünde olan oran, ankete katılan kişilerin %70’ini oluşturuyor. Öğrencilerin ortak sınavlara olan bakış açısının çok olumlu olduğu, anketlere yansıyor. Ayriyeten derslere düzenli çalışmanın başarı getirdiği, öğrencilerin yeni düzenlemelerle gelen destekleme – yetiştirme kurslarından çok olumlu geri dönüşler aldığı belirtiliyor. Ortak sınav düşüncesiyle ve arkadaşlarıyla beraber sınav olmak, adayların daha motive olmasını sağlıyor. Bu sebeple devamsızlık oranı da aynı şekilde düşüş gösteriyor.
“Ortak Sınavlar Öğrenci Anketi” %72 Oranında Görüş Çıkardı
286 bin 998 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ankette, %72 oranla “ortak sınav” düşüncesi ortaya çıktı. Ortak sınavlar, öğrencilere göre daha olumlu ve olumsuz tarafları belirlemesiyle beraber hazırlandığı söylendi.
Derslere Düzenli Çalışmak, Başarı Getiriyor
Ortak sınavlarla beraber okul arkadaşlarının katılımı, öğrencilere motivasyon yüklüyor. Öğrenciler %84’lük bir olumlu geri dönüş bildirimiyle, ankete katılan her 100 öğrenciden 75’i ortaöğretim kurumlarına yerleştirildiği biliniyor. Ortak sınavdan alınmış puanların, okul başarı puanlarının birlikte değerlendirilmesi pozitif bulunuyor.
Öğrencilerin %69’u, sınava hazırlanan MEB tarafından düzenlenmiş ve destekleme – yetiştirme kurslarından katıldığından memnun olduğu biliniyor.
Öğrencilerin %87’sinin ortak sınavlarda başarılı olması ve devamsızlık yapmamaya özen göstermesiyle sonucun ankete yansıması görülüyor. Ortak sınav uygulamalarında öğrencilerin telafi imkanı sağlanması, tek sınavdan kaynaklı olan olumsuzlukların ortadan kalkması amaçlanıyor. Öğrenciler, telafi imkanından sınavlar öncesinde kendilerini rahat hissedebiliyor.